Dr. Bach en zijn bloesemremedies

Rond 1930 vond de gerenommeerde Engelse arts, homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach een manier om ons te helpen ons zelfgenezend vermogen te herstellen en te versterken. Hij ontdekte planten met een specifieke eigenschap om negatieve emoties en gemoedstoestanden te genezen. Deze Original Bach Flowers helpen onze fysieke, emotionele en psychische gezondheid te herstellen en het herstel te bespoedigen.

Zuiverheid en Eenvoud

Bachbloesemremedies zijn een weldadige ondersteuning van de Mens. De principes van Bachbloesemremedies zijn Zuiverheid en Eenvoud. Zuiverheid is de bron waaruit ze zijn ontstaan, de natuur. Bachbloesemremedies zijn bereid uit de bloesems van wilde planten, bomen en struiken. De remedies bevatten uitsluitend de natuurlijke bloesems aangevuld met bronwater en alcohol om te conserveren. Eenvoud is de toepassing en de werking. Bachbloesemremedies zijn volkomen veilig, hebben geen ongewenste bijwerkingen, zijn toepasbaar in combinatie met medische of andere behandelingsmethoden, zijn niet verslavend, hebben een milde werking en kunnen worden gebruikt door mensen van alle leeftijden. Ook voor dieren zijn Bachbloesemremedies zeer goed toepasbaar.

De genezende werking

Het unieke van de Bachbloesemremedies is dat zij niet werken op specifieke lichamelijke ziektesymptomen, maar op de mens zelf. Het is een bekend feit, ook in de medische wereld, dat langdurig bestaande angst, zorgen, stress, boosheid of neerslachtigheid de vitaliteit van de mens uitputten. Hierdoor verliest het lichaam zijn natuurlijke weerstand en is het een makkelijke prooi voor infecties en ziekten, hetgeen kan leiden tot langdurige ziekten en slepende kwalen. Bachbloesemremedies herstellen het emotionele en psychische evenwicht van de mens, waardoor vele fysieke klachten verdwijnen.

Bach Bloesemremedies zijn onder meer effectief bij:

  • angsten, paniekaanvallen, zorgelijk zijn, controle verlies
  • moedeloosheid, wanhoop, depressiviteit, schuldgevoel
  • onzekerheid, besluiteloosheid, uitzichloosheid, twijfel
  • eenzaamheid, teruggetrokkenheid, ongeduld
  • boosheid, gekwetstheid, gebrek aan assertiviteit, beinvloedbaar, gevoeligheid
  • overspanning, onverdraagzaamheid, intolerantie, perfectionisme
  • vermoeidheid, concentratieproblemen, apathie, lusteloosheid, dagdromen, somberheid

Het consult

In een consult kijken we naar de de gemoedsgesteldheid. Dit is het uitgangspunt van de behandeling met de Bachbloesemremedies. Het selecteren van passende remedies activeert het bewustzijn. Het innemen van Bachbloesemremedies harmoniseert het gemoed. Het herstelt het evenwicht, daar waar het uit balans was.

Het is mogelijk om samen een rode draad in jouw leven te ontdekken, die je basispersoonlijkheid ofwel karakter weergeeft. Hierin ligt de werkelijke oorzaak van de ongemakken die je in jouw leven ervaart. Het bepaalt namelijk hoe je met de situaties in het leven omgaat en welk effect die op je hebben. Door de herkenning van deze fundamentele oorzaak en het vinden van de passende remedie, onstaat evenwicht in het karakter en zul je makkelijker met tegenslagen en stressvolle situaties kunnen omgaan.

Preventieve werking

Minstens zo belangrijk als het genezend effect van de Bachbloesemremedies, is de preventieve werking die voorkomt dat onbalans in het karakter en negatieve stemmingen op den duur ziektesymptomen kunnen veroorzaken. Met behulp van de Bachbloesemremedies wordt de harmonie in de mens herstelt en hiermee ziekte voorkomen. Wil je meer weten over dr. Bach en de Bachbloesemremedies, kijkt dan eens op www.bachrescue.nl.

Het tarief voor een consult bedraagt 65 euro, voor kinderen is dit 55 euro. Dit is inclusief de passende remedie.

Bach Bloesem cursus niveau 1

Officiële cursus Bach Niveau 1

Dr. Bach geloofde dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen welbevinden. Hij wilde anderen leren om zichzelf te helpen. Hij publiceerde zijn ontdekkingen aangaande de bloesems altijd snel en bleef tot aan zijn dood zijn werk herzien en gaf vele lezingen. Deze overdracht van kennis wordt tot op heden in al zijn eenvoud voortgezet door verschillende Bach trainers, in samenwerking met het Internationale Bach Opleidingscentrum. Hiervoor kun je nu ook bij De Edelstenenzolder terecht. De cursussen zijn officieel erkend door het Bach Centre en na het volgen van een bepaald niveau ontvangt je een certificaat, waarmee je door kunt gaan naar het volgende niveau. Je kunt je kennis ook verdiepen door het volgen van speciale themadagen.

Wat wordt er in de cursus behandeld?

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen; een overzicht van alle 38 Bach remedies, informatie over de Reddingsremedie* of crisis/noodgeval formule*, selectie en toepassing van de Bach remedies in het dagelijkse leven voor jezelf, vrienden, familie en dieren. Het cursusmateriaal omvat een aantal opdrachten. Je maakt gebruik van de boeken en uw eigen levenservaring om deze te maken. Waar nodig krijg je aanvullende tips en worden jouw vragen beantwoord.

Hoeveel tijd neemt de cursus in beslag?

Na afloop van de cursus (of soms tijdens de cursus) leg je een toets af. Deze wordt binnen 14 dagen beoordeeld. Bij een positieve beoordeling, ontvang je binnen twee maanden van het Bach Centre een certificaat. We adviseren je om voldoende tijd te nemen om de lesinhoud eigen te maken en deze waar mogelijk in de praktijk toe te passen.

Wat is het verschil tussen de mondelinge en de schriftelijke Niveau 1 cursus?

Tijdens de mondelinge 2-daagse Niveau 1 cursus worden alle Bach remedies in de cursustijd behandeld. Daarna hebt je minimaal drie maanden nodig om de Bach remedies te gebruiken en ze zodoende te leren kennen, voordat je Niveau 2 kunt volgen. Tijdens de schriftelijke cursus doe je voldoende persoonlijke ervaring op, zodat je direct na afloop hiervan een Niveau 2 cursus kunt volgen.

De data voor 2024 zijn:

  • 25/8, 26/8 en 9/9
  • 13/10, 14/10 en 4/11

De kosten voor een tweedaagse training bedragen 225,- voor lesdagen van 10.00 tot 18.00 uur. De kosten voor een driedaagse training zijn 295,- voor lesdagen van 11.00 tot 17.00 uur. In een driedaagse training is de stof meer verdeeld, zodat deze eenvoudiger kan worden opgenomen. Ook is er meer ruimte voor uitwisseling en vragen over de remedies.

Voor meer informatie over de officieel erkende Bach cursussen, zie

https://cursist.tshealthacademy.nl/cursussen/bach-cursussen

Locatie: 

De Edelstenenzolder
Adelaine Legters
Oude Wehlseweg 19
7007 GE Doetinchem

Aanmelden:
Tel: 06-49895722  Email: adelaine@edelstenenzolder.nl